Nacházíte se zde: Úvod > Připravujeme svatbu > Svatební víno - víno na svatbu > Články > Jaké víno se hodí ke svatební klasice?

Plánujeme svatbu

 

Svatební expo...

Vyber si své místo na svatbu...

Jaké víno se hodí ke svatební klasice?

Rozhodli jste se pro svatební hosty připravit českou svatební klasiku v podobě Svíčkové na smetaně? V ideální harmonii s tímto pokrmem vám můžeme doporučit např. tato zajímavá vína.

  • Pinot gris Des Prelats

htttp://www.dobravina.cz/catalog/426--pinot-gris-des-prelats

  • Roussette de Savoie Baron Decouz

http://www.dobravina.cz/catalog/016--roussette-de-savoie-baron-decouz

  • Chardonnay Boyer

http://www.dobravina.cz/catalog/813--chardonnay-vdp-doc-de-c-otes-de-thongue/

 

Vyberete-li ke slavnostní svatební tabuli především tedy k hlavnímu chodu, víno v ideální harmonii můžete se těšit na neobyčejný zážitek, kterým je snoubení vína a pokrmu. Při ideální kombinaci vynikne a zvýrazní se chuť.

 

V případě, že chcete svým svatebním hostům připravit opravdový zážitek neváhejte harmonizovat celé svatební menu – tedy od předkrmu po dezert. V tomto případě se pak jedná o Slow svatební oběd - sommeliér připraví ke každému podávanému jídlu víno, které bude v ideální harmonii.


Znamená to, že během slavnostního oběda vám vždy s novým chodem bude nabídnuto nové víno patřící k právě podávanému pokrmu. Jedná se o neobyčejný zážitek, který vás a vaše hosty mile překvapí.

 

Na závěr si vám dovolujeme uvést recept té "naší" Svíčkové na smetaně:

500 g zadního hovězího masa
60 g tuku
20 g slaniny
mrkve, celeru, petržele a cibule
citrón
60 g hladké mouky
smetana
celý pepř, nové koření, bobkový list
cukr, sůl

Hovězí maso protkneme klínky slaniny, osolíme a necháme chvilku proležet. Kořenovou zeleninu pokrájenou na plátky osmahneme na části tuku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka a usmažíme je dorůžova. Na zeleninu vložíme maso, opečeme je po všech stranách, přidáme koření a dusíme je pod pokličkou do vysmahnutí šťávy. Potom je podlijeme trochou vařící vody a pečeme pod pokličkou doměkka. Při pečení je přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbytku tuku a z mouky, dobře rozšleháme, zředíme vodou, a dobře provaříme v hustou omáčku. Zředíme ji smetanou, osladíme, přisolíme, koření vyjmeme a rozmixujeme ji nebo se zeleninou prolisujeme. Poté případně přihřejeme, přidáme maso pokrájené na porce a ještě krátce podusíme. Podáváme s houskovými knedlíky a s brusinkami.

 

Autor: Hana Ondrušová, www.dobravina.cz.


Průměr: 2,5 | hlasů: 0
Zobrazeno 6443×

Diskuse

V této diskusi není zatím žádný příspěvek.

Přidat nový příspěvek...